Соняхи як символ пам’яті: 

в  громаді вшанували пам’ять загиблих земляків 

             29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину. 

Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є нашим священним обов’язком.

 В День пам'яті Героїв, о 9-й годині в с. Новомар’ївка на Алеї Пам’яті, всі присутні долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання. Звучав Державний Гімн України.

В рамках Всеукраїнської акції пам’яті «Сонях», з метою вшанування пам’яті загиблих, cільський голова Тамара Фесько, заступник сільського голови Олена Маєр, працівники сільської ради, учні, працівники освіти та культури, поклали квіти,  соняхи та гірлянди до світлин загиблих земляків.

Звертаючись до присутніх, сільський голова Тамара Фесько зазначила, що 29 серпня – це особливий день, це нагода для всіх нас зосередитися на вдячності та вшануванні, це можливість зробити все можливе, аби пам’ять про героїв була збережена, це свідчення того, що ми пам’ятаємо, цінуємо і дякуємо. 

В цей день квіти та соняхи були покладені на старостинських округах до  меморіальних дощок земляків, які віддали життя за Україну, за наше майбутнє. 

imf6

Пам’ятаємо і будемо пам’ятати.. 

Слава Героям! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!