Патріотичний забіг в громаді «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»


Аби віддати шану усім захисникам, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 29 серпня в селі Костувате Новомар’ївської громади пройшов патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», метою якого було вшанування пам’яті захисників, що віддали своє життя у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

На площі біля Костуватської гімназі зібралися близько сотні представників Новомар’ївської сільської ради, Новомар’ївського, Костуватського, Ганнівського, Миролюбівського навчальних закладів, людей різного віку та професій. 

На спортивному заході учасники, мали пробігти обрану дистанцію із закріпленим  іменем загиблих земляків, які віддали життя в боротьбі за територіальну цілісність України. 

Ведучі заходу, педагогічні працівники Костуватської гімназії, розповіли про те, чому 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та сонях, як символ цього дня.

 Присутні на заході хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників, були покладені квіти до меморіальної дошки загиблому захиснику - земляку Григорію Береговенку.

Сільський голова Тамара Фесько, виступаючи на відкритті заходу, зазначила: «Сьогоднішній забіг - це не спортивне змагання. Основна його ціль - вшанування пам'яті. Разом подолана нами дистанція – це пам'ять про загиблих. Людей, які полягли за суверенітет і право самостійно визначати українському народу свою долю. Ця боротьба продовжується. І тому ми повинні пам'ятати наших загиблих захисників, не забувати про них. Нас не здолати, разом ми сила! Слава Україні! Слава її Героям!».

Слід зазначити, що з початком забігу, в якому взяли участь від учнів початкових класів до людей старшого віку, почав накрапати дощ, символізуючи, що навіть природа в цей день плаче за загиблими та вшановує їх пам’ять.

Головною метою патріотичного забігу було встановлення комунікації між людьми різного віку та професій, які брали участь у забігу, щоб ми пам'ятали і шанували наших воїнів, згадували їхні прізвища, читали їхні історії, бо пам’ять повинна бути з нами.

Акцію підтримали працівники Кам’янокостуватського та Григорівського навчальних закладів,  на місцях долучившись до легкоатлетичного забігу.

Забіг завершився, а змагання продовжилися на спортивному майданчику Костуватської гімназії, де учні шкільної спортивної команди з бейсболу провели для всіх присутніх показовий спортивний матч.

Легкоатлетичний петріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» в Новомар’ївській громаді відбувся як знак пам’яті та шани тим, хто загинув, боронячи нашу незалежність.

Слава нашим Героям! Вічна пам’ять загиблим! Ми пам’ятаємо!