Свято, яке об’єднує всі покоління

Початок вересня традиційно починається святом знань і відрізняється яскравістю вражень, нових переживань, надій і довгоочікуваних зустрічей: вчителів, учнів, батьків. Свято, яке об’єднує всі покоління.

На жаль, це свято проходить у воєнний час. Але навіть під час війни наші діти продовжують вчитися, бо саме якісна освіта може підготувати їх до успішного майбутнього.

При підготовці до нового навчального року вся робота сільської ради, педагогічних колективів була направлена на підготовку шкіл, облаштування класів безпеки, укриттів, з метою збереження життя і здоров’я дітей, допомоги їм  у подоланні прогалин в знаннях з безпеки, з прагненням підтримати, призвичаїти до щоденного освітнього ритму.

Свято Першого дзвоника відбулося у всіх навчальних закладах громади. Цьогоріч в них навчатиметься 463 учні, з них 32 першокласники, навчання проходитиме за змішаною та очною формою навчання. 

  В кожному із закладів в урочистостях взяли участь представники сільської ради.

Сільський голова Тамара Фесько  зустрілася з учнівським, педагогічним та батьківським колективом Кам’яно- Костуватської початкової школи. 

Святково прикрашена школа, вхід до неї, квіти, гомін дітей, які раді бачити однокласників, друзів та вчителів.

Звертаючись до присутніх, сільський голова подякувала педагогічному колективу, технічному персоналу, директору школи за прекрасно підготовлений заклад до нового навчального року, облаштоване власними силами найпростіше укриття, побажала і учням, і вчителям у новому навчальному році вдалого старту з вірою в Перемогу та вручила директору школи Ользі Кисельовій для учнів школи набір з канцелярським приладдям.

З вітальними словами до присутніх на святі звернулася директор школи Ольга Кисельова, яка побажала всім вдалого старту в новому навчальному році. Ну а діти розкрили сувенірний олівець, звідки кожному випали солодкі подарунки.

Шкільний дзвоник цього дня пролунав для всіх учнів громади, запросивши їх у незвіданий світ знань. 

Як завжди, щемливо пройшли святкові заходи в Новомар’ївському  та Ганнівському ліцеях, Миролюбівській, Костуватській гімназіях та Григорівській філії Новомар’ївського ліцею, де учнів традиційно вітали директори навчальних закладів, батьки, старости та представники сільської ради: заступник сільського голови Олена Маєр, керуюча справами Галина Соловйова, начальники відділів сільської ради Світлана Гірієнко та Дмитро Ткаченко.

В Миролюбівській гімназії від депутата сільської ради, керівника ПрАТ "Добробут" Олександра Мезника депутатом сільської ради Аллою Мартин в подарунок навчальному закладу було вручено телевізор, всім першокласникам шкільні рюкзачки з набором шкільного приладдя, а старшокласникам, які допомогали у зборі врожаю - грошові премії.

В Костуватській гімназії мамою загиблого земляка Олександра Пурче Софією Копріянівною було вручено грошову допомогу навчальному закладу в сумі 10 тис. грн. А директор ППАФ "Вікторія" Олексій Степанов від господарства подарував першокласникам шкільні рюкзачки з набором шкільного приладдя, а йому, в знак вдячності, від бейсбольної команди за її фінансову підтримку було вручено футболку та бейсбольний м'яч, які учасники команди привезли з міжнародних змагань з Італії.

Цей день запам’ятався всім довгоочікуваними веселими зустрічами, дзвінким сміхом і пробудженням бажання знань.

Отож, дорога шкільна родино громади! 

Вітаємо вас з Днем знань! Нехай у Вашому житті буде можливість вчитися, ставати сильнішими, мудрішими, добрішими,  відкривати нові істини, зустрічати добрих і надійних друзів, ставати гідними патріотами своєї країни.

Дорогі першокласники! Ніколи не зупиняйтеся на дорозі Знань, вона цікава і по-справжньому нескінченна! На цьому шляху є багато проблем і перешкод. Але це частина шляху до Перемоги!

За нами Перемога, за нами правда, за нами майбутнє! 

 Слава Україні!