ТРИВАЄ РЕЙД «УРОК»



 На території Новомар’ївської сільської ради продовжується проведення важливого освітнього превентивного заходу - рейду "Урок", метою якого є виявлення дітей, які не приступили до навчання  без поважних причин, а також вжиття заходів щодо усунення причин і умов, через які діти можуть залишитися без доступу до освіти. Крім того, рейд спрямований на притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. 

В рамках заходу, комісією, на чолі з заступником сільського голови Оленою МАЄР, начальником служби у справах дітей Альоною КАЛЬКО та начальником відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту  Світланою ГІРІЄНКО здійснено виїзд на територію Миролюбівського старостинського округу в с. Прищепівка.

В ході виїзду комісія провела зустріч з батьками учнів, які опинились в складних життєвих обставинах та були переміщені з тимчасово окупованих територій або районів ведення бойових дій. Були проведені профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства та виконання їх обов'язків у забезпеченні дітьми повної загальної середньої освіти, наголошено на необхідності підготовки дітей до школи заздалегідь, щоб вони могли успішно адаптуватися до навчального процесу.

 Профілактичний рейд "Урок" буде продовжуватися і надалі, з метою охоплення якісною освітою всіх дітей. 

Нагадуємо батькам дітей шкільного віку, що за ухилення від забезпечення необхідних умов навчання та виховання дітей передбачена відповідальність згідно статті 184 КУпАП.

  Освіта залишається однією з найважливіших складових суспільного розвитку і рейд "Урок" допомагає в залученні дітей до навчання, щоб жоден з них не залишився поза межами освітнього процесу через недостатні умови чи батьківську недбалість.