Відбулася нарада з питань контролю за  організацією харчування дітей у закладах освіти громади

 В рамках організації роботи закладів освіти у новому 2024-2025 навчальному році пріоритетними в громаді залишаються питання забезпечення  якісного харчування та формування безпечного освітнього середовища.

Організація харчування у закладах освіти в умовах воєнного стану спрямована на збереження життя та здоров'я дітей, в тому числі, з  дотриманням вимог чинного санітарного законодавства.

Враховуючи пріоритетність питання забезпечення дітей в закладах освіти безпечним та якісним харчуванням, 6 вересня 2024 року, начальником відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму сільської ради  Світланою Гірієнко та головним спеціалістом відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності Іриною Поставнюк проведено робочу нараду з керівниками і представниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти щодо особливостей організації харчування дітей.

Присутніх проінформували про нормативно-правові акти щодо організації харчування дітей в освітніх закладах, норми споживання харчових продуктів, вимоги до зберігання, використання та дотримання технологічного процесу приготування страв, виконання норм харчування та вартості харчування.

Слід зазначити, що сільською радою вчасно, до початку нового  навчального року, було проведено тендер на закупівлю продуктів для харчування дітей в школах та дитячих садках громади. Керівниками ЗЗСО та ЗДО було заздалегідь розроблено та затверджено у відповідних структурах сезонне меню. Продукти, станом на 1 вересня, вже були завезені у всі навчальні та дошкільні заклади, тому харчування дітей розпочалося вчасно. 

В ході наради, крім наданих рекомендацій, було наголошено, що відповідальність за якісне та збалансоване харчування дітей покладено на керівників закладів освіти.