Тиждень  безпеки дорожнього руху в закладах освіти


Традиційно у навчальних закладах громади на початку навчального року проводиться Тиждень  безпеки дорожнього руху, для цього в кожному з них обладнано класи безпеки. 

Цьогоріч він відбувся з 02 по 06 вересня. Метою заходу є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участі дітей, усвідомлення ними необхідності вироблення навиків дотримання правил поведінки на дорозі, залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях, у транспорті. 

В рамках тижня в Костуватській гімназії було оформлено куточок «Безпека дорожнього руху», проведено виховну годину «Твій друг – безпечний рух», конкурс малюнків «Безпека на дорозі очима дітей», флешмоб «Діти за безпеку дорожнього руху», бесіду «Дорожньо-транспортний травматизм», розроблено буклети «Твоя безпечна дорога», складено схему безпечного маршруту «Дім-школа».


















В початкових класах Ганнівського ліцею з дітьми переглянуто мультфільм «Азбука безпеки на дорозі», проведено бесіду «Поради велосипедисту», читання казки про правила вуличного руху «Нерозумні зайці», розповідь дітям «Де ховається здоров’я?»

В середній та старшій ланці проведено бесіди на тему  «Бачив я не раз, як вмикає мама газ», словесну гру «Знаю і думаю», бесіду «Звідки людина знає про небезпеку», моделювання небезпечних ситуацій, які можуть статися вдома, переглянуті навчальні відео «Пожежна безпека», «Хто такі пожежники?».

Проведені заходи спрямовані на попередження дорожньо-транспортного травматизиму серед дітей, дотримання правил поведінки на дорогах та в транспорті.