З метою забезпечення безпеки дітей


11 вересня 2024 року службою у справах дітей виконавчого комітету Новомар’ївської сільської ради було вжито невідкладних заходів щодо вилучення 4-х дітей. Спільно з працівниками Братського центру соціальних служб та представниками ВП №1 Вознесенського РУП в Миколаївській області було складено акти оцінки рівня безпеки дитини, у зв’язку з тим, що діти перебували в умовах, що загрожували їх життю і здоров’ю. Малолітні влаштовані до КНП «Братська лікарня» для проходження медичного обстеження.

Діти походять з двох сімей, які перебувають на обліку соціальних служб. Щоразу при відвідуванні родин надавалися рекомендації щодо створення належних житлово-побутових умов для дітей, проводилася профілактична робота щодо належного виконання батьківських обов’язків та неприпустимості вживання спиртних напоїв, в рамках програми відповідального батьківства надавалися роз’яснення по догляду за дітьми відповідного віку. Але не зважаючи на роботу соціальних служб і всебічну підтримку та рекомендації ситуація в родинах не покращилась.

В подальшому питання виконання батьківських обов’язків зазначеними громадянами буде розглянуто на черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини Новомар’ївської сільської ради та будуть прийняті відповідні висновки. 

Служба у справах дітей в черговий раз наголошує батькам, що за ухилення від забезпечення необхідних умов навчання та виховання дітей передбачена відповідальність згідно статті 184 КУпАП.