Ми - за здоровий спосіб життя!


Відзначення Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня.

Актуальність цього дня полягає в тому, що спорт  сьогодні набуває все більш широкого розвитку, поскільки залучає до його занять не тільки професіоналів, а й любителів – людей, які ведуть здоровий спосіб життя.

Спорт люблять усі: від малого до великого, бо займатися ним не лише цікаво та весело, але й корисно, адже фізична активність є чудовим способом підтримки гарного самопочуття, молодості, сили, впевненості у собі, він зміцнює здоров’я, підвищує працездатність, допомогає приємно і корисно провести дозвілля, а учнів стимулює до навчання.

Чудово розуміючи все це, в навчальних закладах Новомарївської громади напередодні Дня фізичної культури і спорту пройшов цілий комплекс заходів, зокрема, Олімпійський тиждень, який сприяв не тільки фізичному розвитку дітей, а й перебуванню їх на свіжому повітрі та чудовому настрою. 

Цікаво і насичено пройшов  він з 9 по 13 вересня в Ганнівському ліцеї. В його рамках було  проведено цілу низку спортивно-масових заходів. Розпочався Олімпійський тиждень 9 вересня Олімпійським уроком, під час якого учні познайомилися з олімпійськими чемпіонами та параолімпійцями України 2024 року, їх здобутками і перемогами! «Рух – це життя! Гарний настрій – запорука довгого життя!» - саме під таким гаслом пройшов традиційний День здоров'я. Учні 5-11 класів долали туристичні маршрути, змагалися між собою, розводили вогонь на швидкість, грали у волейбол та веселі естафети. А учні початкових класів здійснили екскурсію "Стежками рідного краю", такий захід сприяв формуванню у дітей любові до своєї малої Батьківщини, а свіже повітря та фізична активність зміцнили організм та покращили їх самопочуття. 

В Григорівському навчальному закладі проведено естафети «Веселі старти» для учнів 1-4 класів. Ці змагання для молодших школярів, завжди приносить заряд енергії і позитивний настрій як для самих учасників, так і для вболівальників та вчителів. Вчителями фізичної культури було проведено онлайн-показ презентації Олімпійських ігор, організовано естафети та спортивні конкурси серед учнів 5-9 класів, проведено танцювальний батл з елементами фізичних вправ.

До Дня фізкультури та спорту  у Новомар’ївському ліцеї   проведено  ранкову зарядку та флешмоб.  Протягом тижня учні брали участь в спортивних  естафетах, рухливих іграх.  

У Кам?яно-Костуватській початковій школі пройшов Олімпійський тиждень, під час якого учні ознайомилися з історією Олімпійських ігор, українськими олімпійцями та паралімпійцями, здійснили велозаїзд, грали в улюблені види спорту, проводили музичні перерви.

Усі учасники Олімпійського тижня та Дня фізичної культури і спорту  отримали позитивний заряд енергії. Цей тиждень став для кожного ще одним кроком до безпечного та здорового способу життя!

Разом до нових звершень! Разом до Перемоги!