Розвиваємо фізичну культуру і спорт


13 вересня на базі Бузького ліцею Бузької громади Вознесенського району проводилася обласна практична нарада – семінар серед вчителів з фізичної культури закладів загальної середньої освіти та фахівців відділів освіти сільських рад Вознесенського району «Стратегія розвитку фізичного виховання серед здобувачів освіти у прифронтовій Миколаївщині».

Новомар’ївську громаду на нараді представляли Вікторія Галата – головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму сільської ради, Світлана Формуга  та Віктор Безпалько – вчителі Костуватської гімназії.

Семінар-нарада складався з двох частин: теоретичної та практичної. Теоретична частина передбачала собою розгляд питань зі стратегічного розвитку фізичного виховання в ЗЗСО Бузької громади, стимулювання діяльностів вчителів фізичної культури та заохочення учнівської молоді до занять спортом в Єланецькій громаді та підведення підсумків участі закладів ЗЗСО Вознесенського району у Всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заході серед учнів та учениць «Шкільні ігри» у 2023-2024 навчальному році.

Слід відзначити, що збірна команда учнів  Новомар’ївської сільської ради, при підведенні підсумків, була нагороджена дипломом Миколаївського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України за ІІ місце у обласному етапі Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів та учениць «Шкільні ігри» у 2023-2024 навчальному році.

Практична частина семінару була представлена показовими виступами спортсменів з чирлідингу та греко-римської боротьби.

Всі присутні, в рамках практичної частини, взяли участь у іграх з рухової активності та фізкультурно – оздоровчих заходах по програмі «Шкільних ігор»: «Козацький гарт» та «Gool Games» та інших змаганнях з туризму, спортивного орієнтування, чирлідингу, регбі-5, флорболу, пляжного волейболу, алтімат фрізбі.

Представники від громади отримали сертифікати про участь у семінарі-нараді, щоденники і книгу в подарунок громаді «Олімпійський рух: історія і сучасність». 

Вітаємо всіх учасників збірної команда учнів  Новомар’ївської сільської ради, вчителів за участь у змаганнях та здобуте ІІ місце і бажаємо подальших спортивних досягнень!