Туризм – це круто!



Щорічно, 27 вересня в Україні відзначається Всесвітній день туризму. Туризм – це не лише подорожі й відпочинок, а й глибоке пізнання історії, культури, традицій та збереження духовної спадщини.

Заходи, що проводяться у зв’язку з цим, мають на меті популяризацію та розвиток дитячого туризму, формування активної життєвої позиції, виховання взаємопідтримки, взаємодопомоги, організованості і дисципліни, принциповості, чуйності й уваги до товаришів, сміливості, стійкості і мужності, почуття відповідальності.

День туризму в навчальних закладах громади, як завжди, проводився на свіжому повітрі та передбачав активний і змістовний відпочинок дітей в різних формах: туристичні походи, змагання з видів спортивного туризму, туристсько-краєзнавчі квести, тощо.

На шкільних подвір’ях навчальних закладів цього дня зібралися юні туристи, які показували свою спортивну спритність, вправність та спортивну підготовку, беручи участь у туристсько-спортивних змаганнях,  естафетах, проходячи смуги перешкод. 

"Туризм - це круто!" - саме під такими гаслом пройшов Всесвітній день туризму в Григорівському навчальному закладі. Цього дня вся шкільна родина відправилася в похід, в ході якого учні мали змогу не тільки побувати на природі, а й взяти участь в спортивних змаганнях, на яких, як завжди, перемогла дружба. Любителі риболовлі мали змогу порибалити, у зв’язку з чим  отримали купу позитивних емоцій. Учасники походу підтвердили слова, що туризм - це круто, а похід - це рух, рух - це життя, що корисно для учнівської молоді, бо допомагає підтримувати фізичну форму, а також суттєво розширює світогляд учнів. 

Здобувачі освіти Костуватської гімназії цього дня також ходили в туристичний похід. В поході грали в активні ігри, провели екскурсію до печери та розчистили джерело, а також зварили кашу, якою із задоволенням посмакували. 

В Ганнівському ліцеї пройшли туристичні змагання, екскурсії рідним краєм, велопрогулянки, діти разом відкривали світ, відчували його серцем і наповнювали життя незабутніми моментами.

Долучилися до проведення заходів учні Новомар’ївського ліцею та інших навчальних закладів.

Всі учасники отримали не тільки активний відпочинок на свіжому повітрі, а масу позитивних емоцій і незабутніх вражень, бо туризм - запорука миролюбства і толерантності. 

Дякуємо організаторам і учасникам заходів за чудово проведений дітьми час у колі друзів, за позитивні емоції, цікаві фото, за можливість відпочити на природі.