Віримо! Пишаємося! Ніколи не забудемо!

Державне свято День захисників та захисниць України в Україні відзначають 1 жовтня. 

Ми переживаємо цей день з особливими почуттями, адже він стосується кожного з нас, кожного українця, наших Захисників та Захисниць, які зі  зброєю в руках боронять Україну від російського агресора, героїв, які загинули в цій боротьбі. 

Полеглі бійці за Україну потребують гідного вшанування з боку суспільства та держави. І ми  віддаємо належне їх  подвигу. 

Тому заходи до Дня Захисників і Захисниць України в Новомар’ївській громаді розпочалися на Алеї пам’яті із заходу вшанування пам’яті загиблих земляків.

Алею Пам’яті «Наші Герої» було відкрито 28 червня цього року як данину пам’яті нашим загиблим землякам.

А сьогодні, 1 жовтня, були відкриті світлини ще трьох наших Героїв – земляків, які віддали своє життя за незалежність, свободу, за всіх нас, за чисте небо над Україною:

  • Олександра Луньова;
  • Сергія Корнієнка;
  • Андрія Ковриженка.

Всі присутні схилили голови під час хвилини мовчання, вшанувавши світлу пам’ять загиблих земляків.

Звертаючись до присутніх, сільський голова Тамара Фесько наголосила, на важливості відзначення державного свята Дня Захисників і Захисниць України, вшанування і підтримки наших захисників, які боронять державу та увічнення героїзму військовослужбовців, котрі віддали життя за Батьківщину, бо збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є нашим священним обов’язком.

Право відкриття світлин загиблим Героям – землякам надалося рідним загиблих  та представникам молодого покоління.

Під звуки мелодії «Кача» діти занесли вінки, юнаки зняли з портретів полотна, а рідні та присутні на заході поклали до світлин квіти та лампади.

Заходи з вшанування пам’яті загиблих відбулися в старостинських округах громади, навчальних закладах, де до меморіальних дощок та могил загиблих земляків були покладені квіти та соняхи, як знак пам’яті та вдячності.

Наші Захисники та Захисниці України - опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких – у їх надійних, сильних руках. Шана їм і слава!

Слава Україні! Слава її Героям!