Осінь життя з позолотою


Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня відзначається Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана. 

Цей день –нагода ще раз сказати слова вдячності за досвід, знання, уміння  людям старшого покоління. 

 Напередодні цієї дати, Новомар’ївський сільський голова Тамара Фесько відвідала та привітала з 80-річним ювілеєм Олену Миколаївну Смочко з с. Кам’яно-Костувате. Народилася ювілярка в с. Прищепівка, з 15 років пішла працювати дояркою на місцеву ферму. Пізніше працювала на різних роботах: поштаркою, в дитячому садку. А коли ферму перевели в с. Кам’яно-Костувате, переїхала з сім’єю туди та знову повернулася працювати дояркою, взявши групу з 32 корів. Пропрацювала до 55 років. Замолоду дуже любила співати, співала в хорі місцевого господарства.

Олена Миколаївна народила 4 дітей, має 7 онуків та 3 правнуків, активна, жвава.

Сільський голова привітала ювілярку, висловила слова вдячності за багаторічну плідну працю, побажала здоров’я, миру, довгих років життя та вручила квіти і подарунок.

А 1 жовтня сільський голова Тамара Фесько, заступник сільського голови Олена Маєр, староста Ганнівського старостинського округу Антоніна Козакевич відвідали та привітали з 80-річним ювілеєм жительку с. Ганнівка Катерину Прокопівну Ворону – ветерана праці, педагога з більш як 40-річним стажем, вручили квіти та подарунки, побажавши всіляких гараздів.

Катерина Прокопівна все життя пропрацювала вчителькою початкових класів, виховавши не одне покоління вихованців. Виростила двох дочок, має четверо онуків та троє правнуків. Двоє онуків  та донька Анжела – на разі в лавах ЗСУ, захищають Україну від ворожої навали.

В селі поважають і шанують Катерину Прокопівну як людину, яка все життя віддала дітям, як людину цілеспрямовану та наполегливу.

В ці дні старости старостинських округів відвідали найстарших жителів громади, поспілкувалися з ними, висловили слова вдячності за багаторічну плідну працю, побажали здоров’я, миру, довгих років життя та вручили подарунки та продовольчі набори. 

Учні Новомар’ївського ліцею привітали жителя с. Обухівки Фесенка Михайла Тимофійовича зі святом та вручили солодкий подарунок. 

У Григорівському навчальному закладі було організовано акцію  "Поспішайте творити добро", під час якої учні надали необхідну допомогу людям старшого покоління в прибиранні дворів та городів.

 В громаді вшанували людей поважного віку, бо наш обов’язок – дарувати їм тепло і увагу, спілкуватися з ними і бути вдячними. Бо цей день – не нагадування про вік, а чудова можливість ще раз сказати теплі слова вдячності старшим мешканцям Новомар’ївщини за їх вклад в розвиток громади, за багаторічну добросовісну працю, доброту та мудрість.