Таке дивовижне яблуко: цікаве та «смачне» свято в навчальних закладах громади

21 жовтня у календарі відзначається як Всесвітній день яблук. 

Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево, тому в Україні з давніх-давен яблука цінують не лише за красу і смак, але й за цілющі властивості. Яблука входять до трійки найбільш популярних фруктів, поскільки вони зміцнюють імунітет, покращують пам’ять, стан судин. А скільки всього чарівного, смачного, вишуканого можна приготувати з яблуками!

Тому в навчальних закладах нашої громади, звісно, не могли оминути увагою яблучний день.

В учнівських родинах на столах зранку з’явились смачні і пахучі яблука, якими смакували діти та пригощали ними друзів. А ще діти виконували різноманітні творчі завдання: малювали, аплікували, шукали приказки і афоризми, цікаві факти, легенди про яблука, готували смачну випічку. 

В Новомар’ївському ліцеї педогог-організатор Козакевич С.М. разом з  учнями 7 класу приготували смачні запечені яблука з сиром, якими пригостили учнів. Працівники їдальні зварили  яблучний напій.  Для учнів 4 класу   була проведена інформаційна хвилинка  про користь цього фрукту, під час якої вони дізналися його історію та виконували цікаві завдання. 

У піднесеному настрої, святковій, дружній, теплій атмосфері в Григорівському навчальному закладі з учнями 1- 4 класів було проведено бліц - вікторину "Таке дивовижне яблучко!" та конкурс малюнків "Намалюю яблучко". 

В Ганнівському ліцеї учні 7 та 10 класу взяли участь у уроці — кейсі “Яблуко” (з дослідами, іграми, презентаціями) та смакували стравами  з яблук.

У Костуватській гімназії відбулося яблучне списування, яблунева математика, яблуневий калейдоскоп, інформаційна хвилинка "Цікаві факти про яблука", виготовлення виробів з яблук та пластиліну.

В Кам`яно-Костуватській початковій школі під час заходу «Хто яблуко у день з`їдає, в того лікар не буває», учні дізналися цікаві факти про яблука, грали в гру «Булочка чи яблуко», в якій наводили аргументи, що корисніше, виготовляли «скриньки-яблучка», які подарували своїм однокласникам, практикували нетрадиційне малювання яблуками, проводили експерименти. А наостанок смакували випічкою, приготовленою власноруч.

 

 В день яблук в Григорівському та Михайло-Жуківському дошкільних закладах відбулося слухання казки "Дика яблунька", діти виконали аплікації  "Яблунька у нашому саду " та малювання- штампування яблук.

 

В Обухівському садочку пройшло заняття "Яблука рум'яні, яблука червоні", під час якого дітям розповіли про  вирощування яблуневого дерева, догляд за ним, про користь від вживання яблук та які страви можна приготувати  з них. Потім діти намалювали кожен своє яблучко.

  

В кожному навчальному закладі атмосферу яблучного свята підсилював аромат яблук – червонобоких та запашних, а також запечених виробів з них, які вабили дітей, а вони з радістю ними ласували. 

Отож підсумуємо: свято вийшло цікавим і «смачним»!